Няма да закриваме Локомотивното депо в Пловдив, уверяват от БДЖ

Няма да закриваме Локомотивното депо в Пловдив, уверяват от БДЖ
Източник: БГНЕС

Нямаме никакви намерения да закриваме Локомотивното депо в Пловдив. Това каза Димитър Костадинов, управител на „БДЖ – Пътнически превози” ЕООД, по повод такива съмнения пред "Фокус". 

„Локомотивното депо в Пловдив е едно от основните депа в страната и е ангажирано с ремонтната програма на „БДЖ – Пътнически превози”. Имаме утвърден ремонтен план за годината, съответният персонал на депото е включен в графика за движение на влаковете и няма нищо вярно в тези твърдения. Решението за освобождаването на четирима служители е чисто управленско. То е свързано с неспазване на поставените задачи и недостатъчен контрол върху изпълнението на съответните нормативни документи”, заяви той.

На въпрос свързан с уволнението на четирима служители от поделението „Пътнически превози” в Пловдив, Костадинов коментира: „Да, уволнени са четирима от ръководните служители в поделението за „Пътнически превози” в Пловдив. Причината за тяхното освобождаване е несправяне с поставените задачи, неосъществен контрол и различни други нарушения при воденето на нормативни документи", каза той.

По думите му начинът, по който са освободени, е по екипност и в срок на изпитване.

"Двама от въпросните служители са назначени лично от мен при встъпването ми в длъжност като управител на „БДЖ – Пътнически превози” ЕООД”, допълни Костадинов.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.