Нужни са ни 4 стадиона с по 40 000 места, ако искаме Световното през 2030 г.

Нужни са ни 4 стадиона с по 40 000 места, ако искаме Световното през 2030 г.
Източник: БГНЕС

Да, възможно е. Има ясно изразена политическа воля Балканите да са домакин на Световното първенство през 2030 г. Това заяви спортният министър Красен Кралев по повод възможността България, Сърбия, Гърция и Румъния да кандидатстват за домакинство на престижния форум.

Оттук-нататък предстои много работа, защото това е един огромен ангажимент. Трябва да се свърши много голям обем от работа. Нашият ангажимент е да имаме четири стадиона с капацитет от 40 000 души. Затова започваме да ги строим, поясни Кралев пред bTV.

По думите му в момента се извършват проучвателните дейности къде да бъде новият национален стадион, как трябва да се реконструира стадион "Васил Левски".

Ние ще подадем документацията без стадиони обаче. Има ясно изразена воля на правителството, за да изпълним този ангажимент, заяви спортният министър.

Разполагаме със средствата, аз не виждам някакъв особен проблем. Най-вероятно в Пловдив и Варна ще се строят другите стадиони, освен София. В тези градове има стадиони, които могат да се реконструират. При всички случаи от тази кампания България ще излезе с една добра инфраструктура, убеден е министърът.

 

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.