ОББ и ДЗИ отварят лаборатория за иновации SurfStudio


ОББ и ДЗИ отварят лаборатория за иновации SurfStudio
Снимка: ОББ

2700

Белгийската финансова група KBC отвори български клон на лабораторията си за иновации SurfStudio@ОББ и SurfStudio@ДЗИ, която вече функционира успешно още в Белгия, Ирландия, Чехия, Словакия и Унгария. Специално за откриването в България пристигна Ерик Люц, главен мениджър "Иновации" в KBC Груп.

SurfStudio цели да се превърне в платформа за споделяне на иновации и обмяна на идеи в ОББ, ДЗИ и останалите компании от Групата. Лабораторията изразява философията им да търсят и прилагат иновативни практики не само в основната им банково-застрахователна дейност, но и в по-широк спектър на иновациите.

Пространството е оборудвано с различни постижения на съвременните технологии и иска да вдъхнови служителите да експериментират с различни решения, да търсят оптималното взаимодействие с технологичния напредък и да прилагат иновациите в своята дейност.

"SurfStudio@ОББ и SurfStudio@ДЗИ е място за вдъхновение. Място, което ни напомня, че бъдещето вече се случва и ние искаме да сме активна част от него." С тези думи главният изпълнителен директор на ОББ и кънтри мениджър на KBC Груп в България Петър Андронов откри новото пространство за идеи на 13 ет. в ОББ Милениум център.

Първата разработка на SurfStudio@ДЗИ е общ проект между VIVACOM, ДЗИ и Сирма Груп Холдинг. Нарича се e-SOS и представлява безплатно мобилно приложение за бърза връзка с екипите за спешна помощ и с избраните лични контакти на ползвателя му.

Бутонът SOS дава възможност за директна връзка с екипите на 112, както и възможност за споделяне на точното местоположение на ползвателя и неговото здравно досие с избраните спешни контакти. Приложението позволява да се визуализират избрани контакти на картата, за да може потребителите му да поддържат връзка със своите близки.

"Най-ценното в e-SOS е комбинацията между възможността за проследяването на локация и бързо повикване на спешна помощ, дори без интернет връзка и споделянето на здравно досие с животоспасяваща информация като кръвна група, алергии и прием на лекарства със спешните контакти при настъпване на извънреден случай", разясни Коста Чолаков, главен изпълнителен директор на ДЗИ.

Кристоф Де Мил, иновационен лидер на КВС Груп в България, разкри и някои от предстоящите проекти на лабораторията като пускането роботи, които ще автоматизират рутинните процеси в работата на няколко дирекции в ОББ.

Още от Финанси и застраховане


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички