Облагат луксозните коли в Китай с допълнителен 10-процентов данък


Облагат луксозните коли в Китай с допълнителен 10-процентов данък
Снимка:

2958

В Китай беше въведен допълнителен данък от 10% за луксозните коли с цени над 1,3 млн. юана (189 000 долара), предаде агенция Синхуа.

Новата мярка засяга автомобили от различни марки, сред които са Ferari, Bentley, Aston Martin, Rolls-Royes. Китайските власти обясняват новата мярка като действия срещу демонстрирането на богатство, каквото вече съществува и чрез други луксозни стоки.

Китай е сериозен пазар за производителите на луксозни автомобили.

От китайското министерство на финансите казват по случая, че новият данък има за цел „определяне насоката към рационално потребление и стимулиране намаляването на вредните емисии от енергоспестяващи автомобили“. Данъкът влезе в сила днес, въпреки че наблюдатели казват, че е малко вероятно да се превърне във възпиращ фактор за супер богатите сред китайците.

Китайският президент Си Цзинпин е направил кампанията си срещу корупцията централен елемент в неговата правителствена програма, и е насочил действията против разходите за лукс като част от това.

Управляващата комунистическа партия въведе от днес и нови правила и ограничения за представителите на тази политическа сила, чрез които да бъде избегната „помпозност“ от тяхна страна. Високопоставените представители трябва да „пътуват без помпозност, да се сведе до минимум влиянието върху обществения живот, да не разполагат с автомобили, надвишаващи определени стандарти“.

Още от Автомобили


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83594
  • GBP
    1
    2.28431
  • JPY
    100
    1.18765
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички