Обновяват ВИП залите на летище "София'


Обновяват ВИП залите на летище "София'
Снимка: БГНЕС

4597

Летище “София” също се зае с подготовка за посрещането на над 20 000 гости, които ще се включат в различни събития, свързани с българското председателство на Съвета на Европейския съюз през първата половина на 2018-та година, предаде БГНЕС.

Ще бъдат обновени и двете ВИП зали - търговската и правителствената. Управата на летището вече обяви две обществени поръчки – за претапициране на мебелите на ВИП-а и за поставяне на специална бариера срещу възможността за атака с превозни средства на ВИП - зоната.

На метри от Терминал 1 (старият терминал) на Летище “София” се намира т.нар. ВИП, който често се използва от български и чужди бизнесмени, световни музикални и кино звезди при пристигането или отпътуването им от страната. В навечерието на българското председателство на Съвета на ЕС, ръководството на аеропорта е решило, че е време да се подмени тапицерията на мебелите за ВИП - персоните. Предвидената сума е 37 000 лв. без ДДС. За срок от 25 дни трябва да се претапицират с нова дамаска меката мебел и в двете зали, като в цената е включена и гаранция от две години. Това е само първата част от заданието. Втората част включва – реновиране, байцване, лакиране на дървени части и рамки и претапициране на кожени мебели, които са в централната зала на ВИП-а. За тази задача има срок за изпълнение от 65 дни, както и гаранция от поне две години.

Освен за удобството на ВИП пътниците, ръководството на Летище “София” се е заело и с осигуряването на сигурността им. Във връзка с писмо от Националната служба за охрана от март месец тази година, Летище “София” ще даде 69 000 лв. без ДДС за закупуването и монтирането на бариерно устройство – “тежък тип”, което да препятства проникването на пътни превозни средства в зоната на ВИП-а. Бариерата трябва да е с хидравлично движение с хидравлична помпа, да отговаря на ниво на безопасност: 6800 при скорост от 80 километра в час и да има ударна устойчивост от 2 млн. джаула. Срокът за монтажа е до два месеца след сключването на договора.

Още от Транспорт


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83543
  • GBP
    1
    2.29006
  • JPY
    100
    1.19222
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички