Обвинените от "Джи Пи Груп" са Георги Василев и Владимир Лозанов

Обвинените от Джи Пи Груп са Георги Василев и Владимир Лозанов
Източник: Actualno.com/Румен Скрински

Прокуратурата е повдигнала обвинение на двама от тримата основатели на „Джи Пи Груп” – Георги Василев и Владимир Лозанов. Официалната информация идва ден след гостуването на главния прокурор Сотир Цацаров в предаването „Шоуто на Слави”.

Тогава той обясни, че това досъдебно производство ще прерасне и в други разследвания и ще има още обвинени. 

Преди малко повече от седмица стана ясно, че има повдигнати обвинения на лица, свързани с фирмата, след сигналите за злоупотреби с евросредства, но имена не се съобщаваха.

Василев и Лозанов са обвинени в извършване на финансови престъпления с цел имотна облага, а Василев ще се изправи пред съда и за пране на пари. От прокуратурата посочиха, че разследват и корупционна практика с участието на длъжностно лице. Тя е продължавала четири години, но в съобщението не се посочва къде е работило длъжностното лице и дали спрямо него са извършвани действия, предава bTV.

Разследването касае множество проекти по различни програми, опериращи със средства, предоставени от Европейски съюз, както и длъжностни лица от различни институции, бенефициенти и други физически лица, които се намират на територията на цялата страна.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.