Очаквано: Емил Кошлуков е новият генерален директор на БНТ


Очаквано: Емил Кошлуков е новият генерален директор на БНТ
Снимка: БНТ/Стоп кадър

9221

Емил Кошлуков е новият генерален директор на БНТ. Преди минути приключи гласуването в Съвета за електронни медии (СЕМ), като той беше подкрепен от трима от петимата членове на СЕМ, което се оказа достатъчно.

Със сигурност стана ясно, че против кандидатурата на Кошлуков е бившият депутат от БСП Иво Атанасов, който не подкрепи и предшественика на Кошлуков - Константин Каменаров. На предишния конкурс, само Атанасов гласува за Валерий Тодоров, а при управлението на Каменаров БНТ стигна до ръба на пропастта на фалита.

Припомняме, че Каменаров слезе от поста заради влязла в сила присъда за шофиране в пияно състояние, а по време на непълния му мандат Кошлуков беше програмен директор и се изявяваше като водещ на публицистичното предаване "Още от деня".

Именно там той блесна - с показване в ефир на среден пръст заради темата с Национален парк "Пирин", като това беше своеобразният му отговор на критиките, че представя едностранчиво темата и то в полза на подкрепящите решението за ключово изменение на плана на парка. По-късно съдът спря това правителствено изменение, а в началото на годината правителството отмени решението си.

Сред подкрепилите Кошлуков бяха председателят на СЕМ София Владимирова, Бетина Жотева и Розита Еленова. Освен Атанасов, против беше и Ивелина Димитрова. Двамата подкрепиха журналиста Сашо Йовков, който от доста време е в ръководното звено на спортната редакция на телевизията.

Как Кошлуков видя ролята си за сегашното състояние на БНТ и каква е визията му занапред - научете в този материал!

Още от Макроикономически поглед


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83853
  • GBP
    1
    2.2902
  • JPY
    100
    1.18867
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички