Одобрени са първите пътни проекти по ОП "Региони в растеж"


Одобрени са първите пътни проекти по ОП "Региони в растеж"
Снимка:

4737

Управляващият орган на оперативната програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г. е одобрил първите четиринадесет пътни проекта на Агенцията „Пътна инфраструктура“, съобщават от Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

Общият размер на безвъзмездната финансова помощ по одобрените проекти възлиза на 180 млн. лв. Те са насочени към реконструкция и рехабилитация на второкласни и третокласни пътища в областите Варна, Враца, Габрово, Добрич, Кюстендил, Плевен, Разград, Силистра, Сливен, София и Стара Загора, посочват от ведомството.

Общата дължина на предвидените за рехабилитация и реконструкция пътни отсечки е 248 км.

Инвестициите са предназначени за подобряване на достъпността на българските градове и тяхната свързаност с TEN-T мрежата, уточняват от министерството.

Припомняме, че пътната агенция обяви в началото на април обществена поръчка за ремонт на 15 пътни отсечки. Общата индикативна стойност на ремонтите се изчислява на почти 152 млн. лева без ДДС. Крайният срок за подаване на документи за участие в процедурата е 19 май.

Агенцията обеща още миналата година, че ремонтите на пътища с европейски пари ще започнат от отсечката Стара Загора – Раднево, която е изключително натоварена, но не е ремонтирана от няколко десетилетия.

Процедурата обхваща още разширението на пътя от Пловдив до Асеновград, ремонта на прохода “Петрохан” от южната страна на Стара планина, както и ремонти на по-малки, но ключови пътни отсечки в областите Варна, Габрово, Силистра и други.

Още от Транспорт


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83594
  • GBP
    1
    2.28431
  • JPY
    100
    1.18765
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички