Официално - няма да влизаме в болница с пръстов отпечатък


Официално - няма да влизаме в болница с пръстов отпечатък
Снимка: iStock

2621

Шестте страни по делото във Върховния административен съд за отпадане на пръстовия идентификатор в болниците единодушно са решили влизането в лечебно заведение с пръстов код да отпадне, но ще изчакат решението на съда на 16-и март.

Днес представители на пациентски организации, на болници, както и на Националната здравно осигурителна каса се събраха на среща при служебния министър на здравеопазването д-р Илко Семерджиев, за да решат как да отпадне пръстовият код, съобщи БНР.

Мнението на Семерджиев е, че въвеждането на пръстовата идентификация не е икономически оправдано и тя трябва да бъде заменена с електронна здравна карта.

"Ако в резултат на тази среща стигнем до единодушното решение за отмяна на пръстовите отпечатъци, ние просто няма да разрушим една система, а ще я заменим с друга и няма да оставим правен вакуум – напротив. Нашата концепция е да въведем електронна здравна карта", каза преди седмица Илко Семерджиев.

През ноември миналата година тричленен състав на Върховния административен съд обяви разпоредбата на предишния здравен министър за въвеждане на пръстовата идентификация за нищожна, но петчленен състав я възстанови в началото на този месец до окончателно произнасяне по казуса.

Още от Здравеопазване


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82447
  • GBP
    1
    2.28285
  • JPY
    100
    1.17284
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички