Официално: Карина Караиванова вече не е шеф на КФН

Официално: Карина Караиванова вече не е шеф на КФН
Източник: Actualno.com/Тодор Маргаритов

Народното събрание прекрати предсрочно мандата на Карина Караиванова като председател на КФН.

„За“ оставката ѝ гласуваха 113 народни представители, „против“ – 3 и 8 „въздържал се“, с което тя бе приета.

От 1 март 2019 г. Карина Караиванова се присъединява към екипа на Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР). Караиванова е номинирана от Министерски съвет за представител на България в Съвета на директорите на ЕБВР.

Кариерата ѝ започва като експерт в Министерство на финансите, като достига до позицията заместник-министър, която заема в два кабинета.

Тя беше избрана за председател на КФН през 2016 г., поемайки поста тя представи концепция с ясно разписани ангажименти, които трябваше да изпълни в шестгодишен мандат.

Мандатът на Караиванова съвпадна с някои сериозни кризи. В такава се превърна една от най-големите реформи в застрахователния сектор - промяната на методиката за изчисление на "Гражданска отговорност" и въвеждането на системата "бонус-малус".

Криза в сектора се получи и около фалита на кипърското застрахователно дружество "Олимпик". Заради несправяне със ситуацията се стигна до искане на оставката на зам.-председателя на КФН Ралица Агайн през септември 2018 г., а прокуратурата и ДАНС започнаха своя проверка по случая.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.