Официално: Кирил Ананиев е новият здравен министър


Официално: Кирил Ананиев е новият здравен министър
Снимка: БГНЕС

3591

Със 121 гласа “за” и 85 “против” Кирил Ананиев бе избран за министър на здравеопазването. Това е първата смяна на министър в състава на третия кабинет "Борисов".

Предложението на министър-председателя Бойко Борисов бе депозирано в деловодството на Народното събрание в четвъртък (9 ноември). Премиерът обаче спази традицията и не дойде в парламента, за да представи номинацията за нов министър.

Именно отсъствието на министър-председателя се превърна в много по-централна тема за депутатите от номинацията за нов министър и състоянието на здравеопазването въобще.

Кирил Ананиев е назначаван за зам.-министър на финансите в шест правителства - на Иван Костов, Симеон Сакскобургготски, Сергей Станишев, Георги Близнашки, както и във втория и третия кабинет на Бойко Борисов. Всички те са разчитали на експертните му качества при съставянето на държавните бюджети. В служебното правителство на Огнян Герджиков Ананиев бе начело на финансовото ведомство.

Той започва работа в Министерството на финансите през 1980 г., след като завършва специалност "Финанси и кредит" в УНСС. Преминава през всички експертни длъжности, за да достигне до началник на Главно управление "Държавни разходи", а след това и до зам.-министър и министър на финансите.

Още от Здравеопазване


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.8387
  • GBP
    1
    2.28913
  • JPY
    100
    1.18867
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички