Огромна глоба или затвор, ако пушите на плажа в Тайланд


Огромна глоба или затвор, ако пушите на плажа в Тайланд
Снимка: iStock/Guliver

5663

Пушачите, които нарушат забраната за тютюнопушенето на най-известните туристически плажове в Тайланд, ще бъдат глобени 3000 долара или ще получат затвор до една година.

Забраната, която влиза в сила през ноември, дойде след почистването на близо 140 000 угарки на разстояние 2,5 километра от прочутия плаж Патонг на остров Пукет, пише БГНЕС.

Въвеждането ѝ съвпада с пиковия туристически сезон на Тайланд и ще бъде приложена в привличащите посетители места, включително Краби, Кох Самуи, Патая, Пукет и Фанг Нга. "Тези плажове са сред най-красивите в Югоизточна Азия и целта е да бъздат запазени по този начин", гласи изявление по случцая на шефа на туризма в страната Ютасак Супаспор. Пушачите ще трябва да използват определени райони за изхвъляне на угарките, добави той.

Тези, които бъдат хванати да пушат на плажа, може да бъдат наказани със затвора или глоба от 100 000 бата (3018 долара).

Заповедта е най-новото усилие за укрепване на тайландската туристическа индустрия. Секторът е жизненоважен стълб на тайландската икономика, привличайки повече от 30 милиона посетители годишно.

Но огромният брой пристигащи също заплашва да увреди някои от идиличните плажове на страната с отпадъци и незаконни обекти, вредни за местните екосистеми.

Още от Туризъм


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички