Около 20 май правят първа копка на интерконектора с Гърция

Около 20 май правят първа копка на интерконектора с Гърция
Източник: БГНЕС

Oколо 20 май ще бъде направена първата копка на интерконектора с Гърция. Това обяви министър-председателят Бойко Борисов пред медии в рамките на конференцията „Отключване на потенциална на източноевропейските газови пазари – конкуренция, алтернативи, пазари, проекти, сигурност чрез диверсификация. Случаят LNG”, предадоха от правителствената пресслужба.

Газовият хъб Балкан и нашата мрежа, която разширяваме, транзитът през България е много добре изчислен и свързан с Третия енергиен пакет, подчерта премиерът Борисов. По думите му целта е диверсификацията вътре на производството в страната и ако има по-евтин газ от сегашния, който доставяме, нашата икономика и потребителите ни да получават най-евтиния газ.

Като имаме газовите магистрали, интерконекторите, който докара по-евтин газ, да продава на борсата, това е добре за българската икономика и индустрията ни, заяви още министър-председателят и изтъкна, че истинската диверсификация ще бъде от конкуренцията от цената на газа.

Паралелните тръби на транзитите са били изрязани и запушени – с каква цел, оставям на разследващите журналисти да проверят, призова още Борисов.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.