Опасността от блокади на гръцки фермери по границата остава висока

Опасността от блокади на гръцки фермери по границата остава висока
Източник: БГНЕС

Гръцките фермери са в стачна готовност, опасността от блокада на границата с България остава висока. Това каза Иван Петрински, редактор на атинския вестник „Български новини“, пред "Фокус".

Според Петрински, гръцките фермери ясно са заявили намерението си да повторят миналогодишните събития по границата, като е имало опит за струпване на трактори край Промахон.

Той коментира и реакцията на гърците на блокадите на пътища вътре в Гърция.

„Повечето гърци са изключително против тези блокади, тъй като създават огромни проблеми вътре в страната. Става въпрос за няколко десетки блокади на територията на цялата държава, блокирани са важни пътни артерии, засега временно, само за по час-два, но това създава изключителни неудобства на хората. Не забравяйте, че там също живеят хора с бизнес, които пътуват и си имат работа. Това е абсурдно. Още повече - гръцкият министър на земеделието каза преди няколко дни, че точно фермерите и земеделците са хората, които имат най-малко основание да стачкуват“, обясни Иван Петрински.

Той подчерта, че протестите на гръцките фермери са неоснователни, тъй като те са най-слабо засегнатият сектор от икономическата криза – нещо, което не може да се каже за обикновените гърци. По думите му, социалното напрежение и популизмът в страната нарастват, като не е изключена възможността за смяна на правителството след предсрочни избори.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.