Органи на ЕС обискираха офисите на BMW

Органи на ЕС обискираха офисите на BMW

Анти-тръстови регулатори на Европейския съюз обискираха офисите на автопроизводителя БМВ в петък. Действията на регулатора се считат за удар по германската автомобилна индустрия, която вече беше засегната от скандала „Дизелгейт“. Това предава AFP, цитирана от "Фокус".

От Европейската комисия, която отказа да потвърди кои компании са замесени, публикуваха съобщение, в което заявиха, че инспекцията е свързана с „подозренията, че няколко германски автопроизводители са нарушили антитръстовото законодателство на ЕС, забраняващо създаването на картели и прилагането на ограничителни бизнес практики“.

Скандалът, известен като „Дизелгейт“ се разрази през есента на 2015 година, след като бе разкрито, че Фолксваген е оборудвал 11 милиона дизелови автомобила в света със специален софтуер за манипулиране на показателите за отработени газове при проверка.

Срещу най-големия европейски автопроизводител, обединяващ 12 марки, сред които Ауди, Порше и Шкода, бяха заведени наказателни разследвания, някои от които продължават и до днес.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.