Организират протест в защита на Валери Симеонов

Организират протест в защита на Валери Симеонов
Източник: БГНЕС

Напълно очаквано за българската действителност, след бурната реакция срещу някой властимащ – в случая вицепремиера Валери Симеонов заради думите му към майките на деца с увреждания, че са кресливи жени и "съмнението му", че децата им са "уж болни", вече има обявен контрапротест на протеста на "Системата ни убива", който иска оставката на Симеонов.

Контрапротестът ще се проведе утре, от 10:00 часа пред Министерския съвет. А представянето му във Facebook е повече от покъртително, като са изказани куп хвалебствия по адрес на Симеонов. Ето ги и тях:

"...в подкрепа на човека, благодарение на когото стартира ефективна реформа за изготвяне на ТЕЛК решенията. Човекът, благодарение на когото са спестени милиони, раздавани в циганските гета за деца "инвалиди" с фалшиви ТЕЛК-ове (бел. ред. – заради наредбата вече се дават по-малко пари на хора с няколко заболявания, защото се брои само "най-тежкото"). Човекът, благодарение на когото за първи път от години се взеха мерки за увеличение на пенсиите. Човекът, който се изправи срещу хазартната мафия в България, срещу мутрите и олигархията (бел. ред. – все още няма никакво движение по евентуални промени в парламента, след като Симеонов ги анонсира шумно преди половин година). Човекът, който се зае и реализира изграждането и завършването на оградата по турската граница, спирайки бежанския поток през родината (бел. ред. – за половин година 2000 души са преминали оградата по статистика на МВР). Човекът, който наложи спазването на закона за шума по Черноморието и в България. Човекът, благодарение на когото беше облекчен режимът за сезонни работници от Украйна/Молдова, както и редът за получаване на синя карта. Човекът, който прокара решение в Министерски Съвет за втори лифт в гр. Банско и подготвя възстановяването на лифтовете и пистите на Витоша (бел. ред. – на тричленка ВАС спря решението, следва петчленка, на 15 ноември). Човекът, който спря заграбването на 700 дка природен парк "Бузлуджа" от БСП. Човекът, който реализира самолетна връзка "София - Одеса" в ползва на българите, живеещи в Украйна. Човекът, който реши тежките етнически конфликти в гр. Асеновград (ето КАК) и в гр. Пловдив”.

В призива за контрапротест личи отново отношението към децата с увреждания: "Въпросните деца нямат право и за съжаление не могат да изразят мнението си и дали подкрепят действията на майките им, дали искат да бъдат държани навън и навирани в камери всяка една минута. Ако бяхме нормална държава, Агенцията за защита на детето отдавна щеше да е взела мерки и да се самосезира за държането на тези деца по улиците и тяхното използване за разнородни цели, без да им бъдат осигурявани необходимите грижи”.

В обявлението за контрапротеста се казва и, че "въпросните майки се ползват за сплашване и изискване на оставки на "неудобните" от опозицията" и протестите им са "с изцяло политическа насоченост за дестабилизация на правителството". Припомняме, че вчера (22 октомври) от "Системата ни убива" категорично се разграничиха от всяка политическа партия.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.