Организират протест в защита на Валери Симеонов


Организират протест в защита на Валери Симеонов
Снимка: БГНЕС

2827

Напълно очаквано за българската действителност, след бурната реакция срещу някой властимащ – в случая вицепремиера Валери Симеонов заради думите му към майките на деца с увреждания, че са кресливи жени и "съмнението му", че децата им са "уж болни", вече има обявен контрапротест на протеста на "Системата ни убива", който иска оставката на Симеонов.

Контрапротестът ще се проведе утре, от 10:00 часа пред Министерския съвет. А представянето му във Facebook е повече от покъртително, като са изказани куп хвалебствия по адрес на Симеонов. Ето ги и тях:

"...в подкрепа на човека, благодарение на когото стартира ефективна реформа за изготвяне на ТЕЛК решенията. Човекът, благодарение на когото са спестени милиони, раздавани в циганските гета за деца "инвалиди" с фалшиви ТЕЛК-ове (бел. ред. – заради наредбата вече се дават по-малко пари на хора с няколко заболявания, защото се брои само "най-тежкото"). Човекът, благодарение на когото за първи път от години се взеха мерки за увеличение на пенсиите. Човекът, който се изправи срещу хазартната мафия в България, срещу мутрите и олигархията (бел. ред. – все още няма никакво движение по евентуални промени в парламента, след като Симеонов ги анонсира шумно преди половин година). Човекът, който се зае и реализира изграждането и завършването на оградата по турската граница, спирайки бежанския поток през родината (бел. ред. – за половин година 2000 души са преминали оградата по статистика на МВР). Човекът, който наложи спазването на закона за шума по Черноморието и в България. Човекът, благодарение на когото беше облекчен режимът за сезонни работници от Украйна/Молдова, както и редът за получаване на синя карта. Човекът, който прокара решение в Министерски Съвет за втори лифт в гр. Банско и подготвя възстановяването на лифтовете и пистите на Витоша (бел. ред. – на тричленка ВАС спря решението, следва петчленка, на 15 ноември). Човекът, който спря заграбването на 700 дка природен парк "Бузлуджа" от БСП. Човекът, който реализира самолетна връзка "София - Одеса" в ползва на българите, живеещи в Украйна. Човекът, който реши тежките етнически конфликти в гр. Асеновград (ето КАК) и в гр. Пловдив”.

В призива за контрапротест личи отново отношението към децата с увреждания: "Въпросните деца нямат право и за съжаление не могат да изразят мнението си и дали подкрепят действията на майките им, дали искат да бъдат държани навън и навирани в камери всяка една минута. Ако бяхме нормална държава, Агенцията за защита на детето отдавна щеше да е взела мерки и да се самосезира за държането на тези деца по улиците и тяхното използване за разнородни цели, без да им бъдат осигурявани необходимите грижи”.

В обявлението за контрапротеста се казва и, че "въпросните майки се ползват за сплашване и изискване на оставки на "неудобните" от опозицията" и протестите им са "с изцяло политическа насоченост за дестабилизация на правителството". Припомняме, че вчера (22 октомври) от "Системата ни убива" категорично се разграничиха от всяка политическа партия.

Още от Труд и социална политика


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83147
  • GBP
    1
    2.2841
  • JPY
    100
    1.18665
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички