Още 2 седмици няма да е ясно защо е починала родилката в Сливен


Още 2 седмици няма да е ясно защо е починала родилката в Сливен
Снимка: БГНЕС

3427

Окончателната причина за смъртта на починалата в Сливен родилка Ренета Томова не е ясна. Имаме своите подозрения, заяви директорът на МБАЛ "Д-р Иван Селимински" д-р Велислав Петров. От думите му стана ясно, че ще трябват поне 2 седмици, за да има резултати от официалната аутопсия, която се прави в друга болница.

Единият вариант е Томова да е получила белодробна емболия, стана ясно от думите на Петров. Не установихме Ренета да е имала счупени ребра и травматични увреждания, добави той и уточни, че "когато една жена ражда, изпитва силна болка". Не мога да кажа как и какво е казала на своя приятелка Ренета, каза д-р Петров пред Нова телевизия.

По отношение на т.нар. Прийом на Кристелер д-р Петров отрече той да е бил прилаган – използван бил форцепс. Никога този метод не е бил препоръчван, устно сме говорили да не го ползваме – няма заповед, защото всяка ситуация е различна. Натискане с лакти и скачане с колене не подкрепям, каза д-р Петров. Той отрече, че е било възможно да се прави цезарово сечение, тъй като главата е била прекалено напред.

Бебето на починалата родилка Ренета Томова е добре, но има проблем с ръчичката му. От утре започва рехабилитация, като д-р Петров смята, че детето ще се възстанови. Той обаче не отрече, че при такива случаи пострадалото дете може да остане с трайни увреждания.

Д-р Петров увери и, че болницата нямало да скрие нищо по случая. Оказа се и, че лекарите, които са участвали в израждането, продължават да са на работа, а не са пуснати превантивно в отпуск – защото така било по-добре, според директора на болницата. Той каза това, след като заяви, че и те са изстрадали случая и помоли да не бъдат притискани.

Д-р Петров даде и статистика – годишно в болницата се раждат по около 1300 бебета. Той заяви, че в лечебното заведение работят професионалисти и призова жените спокойно да идват да раждат.

Още от Здравеопазване


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички