Основателите на Instagram: Парите не те правят щастлив

Основателите на Instagram: Парите не те правят щастлив
Източник: Getty Images/Guliver

Майк Крийгър и Кевин Систром са изживели мечтата на всеки предприемач. Те създават и пускат приложението Instagram през 2010 г., а през 2012 г. Facebook го купи за 1 млрд. долара. И за една нощ двамата стават доста, доста заможни. Преживяването обаче отворило очите им за неочаквани прозрения.

"Най-големият урок, който получих, беше, че парите сами по себе си не са краят. Не те правят автоматично щастлив. Не решават здравословни проблеми", каза Систром на конференция в Остин, предаде CNBC. 

"Да, първият ден се събуждаш и си казваш: "Това е супер". Но бързо ти минава", допълва той.

Крийгър пък споделя, че първото нещо, което направил след сделката с Facebook, било да си... купи бургер.

"Спомням си го много ясно. Мисля, че търсех някакъв комфорт. Сделката беше лудо решение, за което говорихме в продължение на два интензивни дни. Отидох си вкъщи при жена ми и ѝ казах:"Давай да идем за бургери". Това беше най-нормалното нещо, което можех да си представя", обяснява предприемачът.

Всъщност парите от продажбата не идват веднага при двамата основатели и затова те трябвало да бъдат внимателни с разходите си и да не правят големи промени през първите две години.

"Дори и с пари, пак ще имаш проблеми, но ще са от друго естество. Това, което е от значение, е дали трудностите си струват. Чувстваш ли, че ще имат смисъл, че ще доведат до добър резултат? Instagram не беше за пари. Работехме със страхотни хора, които ни станаха най-добри приятели, по нещо, в което наистина вярвахме. Това беше важното", споделят още Крийгър и Систром.

 

 

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.