От "Спаси София" предлагат програма за ремонт на тротоарите в столицата


От "Спаси София" предлагат програма за ремонт на тротоарите в столицата
Снимка: Actualno.com

2658

Гражданската организация "Спаси София" предлага Столична община да стартира програма за ремонт на тротоарите в столицата, като за целта отдели 25 млн. лева за 2018 г. Идеята е да се ремонтират около 238 км тротоари на година.

Тези пари следва да бъдат разпределени между 24-те столични района в зависимост от нуждите им, но всеки да разполага с не по-малко от 500 хил. лв., обясняват от "Спаси София" и допълват, че парите следва да бъдат инвестирани приоритетно за тротоарите в най-лошо състояние, както и за тези с интензивен пешеходен трафик, осигуряващи безопасни и непрекъснати пешеходни маршрути - водещите към метростанции, спирки на градския транспорт, институции, училища, пазари и т.н.

Общата дължина на уличната мрежа на София е около 3400 км и подобна, или по-амбициозна програма би могла да гарантира пълно обновление на тротоарните настилки за около 25 години, пресмятат от организацията. В сметката им обаче не се включват пешеходните връзки, намиращи се извън улиците: пътеките през междублоковите пространства, парковите алеи и много други, за които според тях трябва да се търсят други решения.

Очакваме представителите на Столичната община да подходят изключително сериозно към темата за опасните тротоари на София, изтъкват активистите.

Още от Транспорт


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички