От АЕЦ "Белене" ще се дърпат милиарди, убеден е Трайчо Трайков

От АЕЦ

Няма да бъде пропусната нито една възможност от проекта "Белене" да се дърпат милиарди от всички посоки. Това е, което го поставя на една линия с КТБ - желанието да се крадат пари ги обединява като проекти. Това каза бившият енергиен министър Трайчо Трайков.

Според него това, че оборудването не се съхранява както трябва далеч не е толкова съществена новина. Новината за съхранението на оборудването беше съобщена от бившия енергиен министър Румен Овчаров.

"Ако министърът казва, че се спазват правилата, тя носи отговорност за думите и действията си. Колкото и да е голяма сумата от 3 млрд. лева, тя е само част от крайната. По последни изчисления бяха 10 млрд. лева. Неслучайно няма да чуете от тях числа – никога. А електроенергията ще е най-скъпа от всички останали варианти. Цената ще е 200 лв. на мегават часа", обяви още Трайков пред bTV, коментирайки бъдещето на АЕЦ "Белене".

"Когато аз станах министър и се срещнах с темата, там стояха едни прогнози, според които през 2011 година трябваше да имаме дефицит на електроенергия, ако не построим АЕЦ "Белене". Вижда се, че България използва половината от електроенергията, която може да произведе, всичко останало е резерва. Нормалната логика е да направим така, че да нямаме тези пикове в консумация, а не да построим източник за най-скъпия ток", допълни още Трайков.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.