От бездомник до собственик на успешна компания само за 5 години

От бездомник до собственик на успешна компания само за 5 години

Няма такова нещо като безнадеждна ситуация. Доказва го историята на Халиф Рафити, 46-годишен собственик на верига барове за сокове и фрешове.

Днес Рафити е милионер. Само преди 13 години обаче той е бил наркоман и алкохолик, тежал е само 48 кг, не е имал дом и е живеел в мизерия, пише Bright Side.

Близки му помагат да постъпи в рехабилитационен център. А там приятел му дава идея за бизнес. Рафити започва да приготвя сокове, фрешове и смутита за персонала и останалите пациенти. Всички са много доволни и постепенно мъжът започва да печели.

Само в рамките на 5 години начинанието се разраства и Рафити става собственик на верига фреш барове в Малибу. Компанията му се казва SunLife Organics и предлага напитки със здравословни съставки като зеленолистни зеленчуци, хималайска сол, също и плодови коктейли, кафе, замразен йогурт. Най-популярният продукт се нарича „Върколак“ и е смути от банани и фурми.

Сред почитателите на напитките има и известни личности като фронтмена на Red Hot Chili Peppers Антъни Кийдис и актьора Дейвид Духовни.

Въпреки успеха си Рафити не е забравил откъде е тръгнал. Голяма част от служителите му са хора, на които той е помогнал да се справят със зависимости или други тежки проблеми.

Снимки: Instagram

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.