Отличиха ключови инвеститори за региона на Пловдив

Отличиха ключови инвеститори за региона на Пловдив

13 стратегически инвеститори за последната година бяха отличени с почетни плакети от кмета на Община Пловдив инж. Иван Тотев. Церемонията се състоя по време на бизнес форум на тема „Пловдив 2020 – какво е нужно за развитието на индустрията, културния туризъм и инвестициите”.

Кметът изказа искрените си благодарности към компаниите взели решение да развиват своя бизнес в региона и подчерта тяхното ключово значение за икономическия подем на града и повишеното качество на живот. От индустриалния сектор за своя принос към региона на Пловдив наградени бяха комапниите ABB Bulgaria, АТАРО КЛИМА, Biofresh, КЦМ 2000 Груп, ЛИБХЕР-Хаусгерете Марица, Magna Powertrain, SЕNSATA Technologies и ТРАКИ. Отличените инвеститори от ИТ и Аутсорсинг бранша за своите усилия за задържане и развитие на кадри бяха ПРОГРАМИСТА, Reward Gateway, Speedflow, Telus International Europe и 60К.

В събитието взеха участие Томислав Дончев, заместник министър-председател по европейските фондове и икономическата политика, Николина Ангелкова, министър на туризма и Божидар Лукарски, министър на икономиката. По време на форума министрите посочиха Тракия Икономическа Зона като добър пример за привличане и задържане на инвеститори от индустриалния сектор, а усилията на местната власт за осигуряване на добри условия в града за компаниите от ИТ и Аутсорсинг бизнеса като изключително успешни. Един от примерите за това безспорно е и предстоящата на 10 септември конференция, организирана от Община Пловдив и „Индъстри Уоч“ – „Аутсорсинг дестинация България“.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.