Отложиха гласуването на министерските оставки заради Румен Радев

Отложиха гласуването на министерските оставки заради Румен Радев
Източник: БГНЕС

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева официално потвърди, че днес няма да бъдат гласувани трите министерски оставки и новите номинации, предложени от Министерски съвет.

Причината - все още не е постъпил указ на президента Румен Радев, с който той да освободи главния секретар на МВР Младен Маринов. Именно той е предложението на премиера Бойко Борисов за нов министър на вътрешните работи.

Караянчева предложи точката да отпадне от дневния ред на парламента, но обяви, че, ако в рамките на пленарното заседание постъпи такъв указ, веднага ще бъде вкарана отново в дневния ред тази точка.

"За" предложението за отпадане на точката от дневния ред гласуваха 121 народни представители, 23 бяха "против", а 32 се въздържаха.

От президентството уведомиха, че президентът все още не е подписал искането за освобождаване на Маринов.

Искането от Министерския съвет е постъпило вчера на "Дондуков" 2. Предложението е било внесено от Министерския съвет в президентството вчера и предстои да бъде разгледано.

Главният секретар на МВР се назначава и освобождава с указ на президента по предложение на Министерския съвет. В закона не е фиксиран срок колко продължава процедурата.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.