Овцевъдите се събират в Хасково, за да обсъдят бъдещето на бранша


Овцевъдите се събират в Хасково, за да обсъдят бъдещето на бранша
Снимка:

1956

В началото на октомври членовете на Националната овцевъдна асоциация (НОА) се събират в Хасково, за да се решат три важни въпроса за развитието на бранша в бъдеще, а именно: как да се продава продукцията; как да се преработва продукцията; как да се произвежда в организации.

Срещата ще бъде открита и има за цел да събере членовете на НОА от региона, както и обикновени овцевъди и всички, които проявяват интерес по темата. Експерти от Министерство на земеделието и храните и Института по аграрна икономика ще бъдат лектори на събитието, пише Агрозона.

Предвидената среща е втора от поредицата срещи, които се организират на различни места в страната с цел институционалното укрепване и изготвяне на визия и средносрочен план за действие на НОА и овцевъдството като цяло.

Една от целите на срещите ще бъде да се укрепят съществуващите връзки в бранша, да се обсъдят проблемите и предизвикателствата пред овцевъдите и съвместно да се търсят решения за тяхното преодоляване и подобряване на общата ситуация в сектора.

„За постигане на тези цели искаме заедно да стигнем до конкретни предложения, за които да осигурим вашата подкрепа и съучастие, защото знаем и вярваме, че заедно можем повече и че пътят за промяна и подобряване на общото състояние на всички нас, не се крие в индивидуалния подход, а в общите усилия и действия.“, се казва в обръщение на председателя на НОА Бисер Чилингиров.

 

Още от Селско стопанство


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички