PR акция ли е ваканцията на Ричард Брансън и Барак Обама?


PR акция ли е ваканцията на Ричард Брансън и Барак Обама?
Снимка:

3736

С какво се занимава Барак Обама, след като вече не е президент на САЩ? Ами почива си на острова на британския милиардер сър Ричард Брансън. А Virgin, бизнес империята на Брансън, ще натрупат милиони от безплатната реклама, твърдят експерти, цитирани от The Guardian.

Във вторник магнатът пусна първите снимки и видеа от ваканцията си с Обама на корпоративния сайт на Virgin. Двамата карат кайт и се забавляват и с други водни спортове.

Някои интернет потребители изразиха разочарованието си, че Обама си почива на Карибите, докато американският народ е силно разтревожен от политиките на неговия наследник Доналд Тръмп. „Барак! Върни се – имаме нужда от теб“, пише потребител във Facebook страницата на Брансън, друг пък се възмущава: „Много по-лесно е да си на яхта, отколкото да помагаш на бедните чернокожи американци в Чикаго. Все едно и също, демоктрати и елити, а казват, че са на страната на малките хора. Лицемери.“

Според други мнения снимките от ваканцията са просто начин Virgin да си направи безплатна реклама. Само във вторник следобед Ричард Брансън публикува линк към видео с Обама в профила си в Twitter цели пет пъти, като генерира 6000 ретуита. Снимката му с Обама във Facebook беше споделена над 2000 пъти. Оригиналният пост в сайта на Virgin пък бе споделен 37 000 пъти. Пост в Instagram получи четвърт милион харесвания.

„Брансън винаги е използвал публичността по много умен начин“, обяснява Марк Борковски, PR специалист от Лондон. „Да си на ваканция с бившия американски президент – това е реклама, която не може да се купи с пари.“

Challenged President Barack Obama to a kitesurfing v foilboarding contest - here's what happened.

Видеоклип, публикуван от Richard Branson (@richardbranson) на %месец %-ден %година в %-часа:%минути%сутрин/вечер ST

Още от Любопитни вести


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83147
  • GBP
    1
    2.2841
  • JPY
    100
    1.18665
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички