Пак пуснаха Иванчева и Петрова под домашен арест на първа инстанция

Пак пуснаха Иванчева и Петрова под домашен арест на първа инстанция
Източник: БГНЕС

Спецсъдът пусна под домашен арест отстранения кмет на район „Младост” Десислава Иванчева и нейната заместничка Биляна Петрова, съобщи bTV.

От съда уточниха, че реално по-леката мярка трябва да влезе в сила след 3 дни. Тя може да бъде обжалвана до 7 дни пред Апелативен спецсъд.

Мотивите на Темида са 40 страници. От прокуратурата заявиха, че първо искат да се запознаят с тях и тогава ще решат дали да протестират решението.

Припомняме, че в средата на ноември Иванчева и Петрова бяха пуснати от ареста от първоинстанционния спецсъд, но часове по-късно промяната на мярката беше стопирана до произнасяне по протеста на прокуратурата. В крайна сметка Апелативният специализиран наказателен съд ги остави окончателно в ареста.

По-рано от сдружение "За Зелен Младост" поискаха заместник-главният прокурор Иван Гешев и председателят на Антикорупционния орган Пламен Георгиев да подадат оставки – ако не го направят, да бъдат отстранени по съответния ред.

Причина за това са "лъжите" по адрес на Десислава Иванчева и Биляна Петрова, коментира бившият пиар на "Младост" и бивш пиар на БАН Петър Кърджилов. По думите на Кърджилов от 19 свидетели по делото на Иванчева и Петрова, само четирима са подавали сигнали. Нито един от тях обаче не е за подкуп – всичките са за забавени преписки.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.