Panasonic напуска Лондон заради Brexit


Panasonic напуска Лондон заради Brexit
Снимка: Getty Images/Guliver

2318

Японският технологически гигант Panasonic обяви, че ще премести своята европейска централа от Лондон в Амстердам заради Brexit. Решението е взето заради притесненията, че след като Великобритания напусне ЕС, ще има по-малък достъп до стоки и пазара на труда. Това пише Daily Mirror, цитиран от "Фокус".

Британският депутат от Лейбъристката партия Чука Умуна заяви, че решението на „Панасоник“ показва, че е необходимо да се свика референдум за окончателното споразумение за Brexit.

„Това е пореден пример, в който ценна компания напуска Великобритания заради Brexit и все още консерваторите пропускат сигналите на бизнеса“, заяви той.

Според д-р Кармен Стоян от университета в Кент и други компании ще последват Panasonic.

„Brexit приближава скоро и все повече чужди инвеститори ще преместят европейските си централи извън Великобритания в континента“, убедена е тя.

„Тенденцията ще продължи. Парадоксът е, че един от спусъците на решението на японската компания е решението да намалим корпоративните данъци, една от мерките, които трябваше да направи Великобритания по-примамлива за инвестиции след Brexit. Но ниските корпоративни данъци могат да привлекат инвеститора, ако има други предпоставки. Например американските и японските инвеститори установяват своите централи във Великобритания като плацдарм за по-нататъшно инвестиране в европейския Единен пазар“, обясни експертът.

Още от Технологии


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83594
  • GBP
    1
    2.28431
  • JPY
    100
    1.18765
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички