Парите могат да купят щастие. Ако ги харчите по тези 4 начина

Парите могат да купят щастие. Ако ги харчите по тези 4 начина
Източник: iStock/Guliver

Богатството и щастливият живот невинаги идват в „пакет”, затова повечето хора казват, че „щастие с пари не се купува”. От друга страна, финансовата стабилност може да осигури спокойствие, което пък със сигурност е предпоставка за радостен живот. А ето и как да използвате доходите си, така че да доведат до по-високо ниво на удовлетворение.

1.Времето е по-ценно от парите

Инвестирайте парите си по начин, който ще ви осигури повече свободно време. Близо 70% от анкетираните служители на непълен работен ден са казали, че се чувстват много по-щастливи, от колкото с 40-часова работна седмица, макар да получават по-ниска заплата.

2. Харчете за преживявания, а не за вещи

Изследователите от Държавния университет на Сан Франциско са стигнали до заключение, че харченето на пари за едно незабравимо преживяване (като дългоочаквана ваканция или голям концерт) ще ви направи по-щастливи, отколкото да използвате тези средства за закупуване на физически обект (дори нещо, което ще използвате всеки ден, като нов смартфон или лаптоп).

3. Споделяйте време с близки хора

Поддържането на близки връзки с приятелите и семейството доказано може да доведе до по-дълъг живот, така че мислете за този носещ щастие навик като инвестиция във вашето здраве и благополучие.

4. Даряването на пари за благотворителни каузи носи удовлетворение

Хората, които харчат част от парите си за други хора, се чувстват по-щастливи. Дори това да е подарък за любим човек или някакво дарение за благотворителна кауза, парите трябва да създават добро, а не обратното.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.