Париж се надява да смени Лондон като финансов център на Европа


Париж се надява да смени Лондон като финансов център на Европа
Снимка: iStock/Guliver

3891

Френската столица може да стане новият финансов център на Европа след излизането на Великобритания от ЕС, заяви френският министър на икономиката и финансите Брюно льо Мер в интервю за Reuters.

„След Brexit ще се появи нов лидер”, каза льо Мер. „Виждам възможност за Франция да стане в близките години най-важният финансов център в Европа”.

Министърът отбеляза, че във Франция в момента е създадена силна нормативна база за провеждане на реформи, благоприятни за делова активност.

Намиращите се в Лондон чуждестранни банки започнаха да обмислят стратегия за частично изтегляне от Великобритания след като стана ясно, че страната ще напусне ЕС.

На този фон френските власти обещаха привилегии за банките, които са готови да прехвърлят седалищата си в Париж. Става дума за намаляване на пределната данъчна ставка върху осигурителните вноски, които работодателите внасят за своите служители.

Според френски експерти, Париж свързва сериозни очаквания с изтеглянето на банки и компании от Лондон след британския референдум за излизане от ЕС.

Това обещава появата на голям контингент богати данъкоплатци, ръст на заетостта в банкови и финансовия сектор, сериозен импулс за плановете на Париж да стане световна финансова площадка №1.

Още от Финанси и застраховане


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83147
  • GBP
    1
    2.2841
  • JPY
    100
    1.18665
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички