Павлова за затварянето на "Хемус" при сняг: Винаги има някой с летни гуми


Павлова за затварянето на "Хемус" при сняг: Винаги има някой с летни гуми
Снимка: БГНЕС

2152

150 машини, използвани в строителството, трябва да се преоборудват като снегорини. Това трябва да стане до 1 ноември, а след това, при обявяване на готовност за чистене, всички машини – над 3000, трябва да са готови да чистят в рамките на два часа. Това заяви регионалният министър Лиляна Павлова.

Количества сол и химикали за чистене на сняг има навсякъде в България – за да се започне сезонът, но на някои места няма за целия сезон, призна Павлова пред Нова телевизия.

Относно положението на АМ „Хемус” регионалният министър изтъкна като оправдание за решението тя да се затваря изцяло при силен снеговалеж това, че „винаги при тежък снеговалеж има някой шофьор с летни думи”, а сега, заради ремонтите на „Хемус”, отворени са само две платна. Затова за леките коли имало три обходни маршрута – по стария път през Витиня, през Искърското дефиле, през „Петрохан”.

Няма как да се очаква моментално чистене до асфалт – колкото и да ни се иска, не можем да ловим снежинките във въздуха. Важно е обаче опесъчаването и обработката с химикали – за да стане снегът рохкав и да може да се чисти, изтъкна министърът.

По темата, че в България има пет-шест строителни компании, които си делят обществените поръчки, Лиляна Павлова отговори, че е нормално големите да успяват на пазара, защото само те имали капацитет да изпълняват сложни проекти. Тя не пожела да коментира дали има привилегировано отношение на тема „обществени поръчки” към строителната компания „Агромах” и шефа ѝ Методи Бачев, който обиди Бойко Борисов на сексуална основа.

По отношение на президентските избори Павлова обяви, че не харесвала „дивия популизъм”, особено за бежанците. По думите ѝ опонентите трябвало да спорят за политики, а не да нагнетяват напрежение – всички срещу ГЕРБ, включително донякъде и Цецка Цачева залитала в посока на негативизма.

Още от Транспорт


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83594
  • GBP
    1
    2.28431
  • JPY
    100
    1.18765
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички