Павлова: Не оставяме нито един необезпечен договор за саниране

Павлова: Не оставяме нито един необезпечен договор за саниране
Източник: БГНЕС

На днешното заседание приехме постановление на МС, с което осигурихме 1 млрд. лв. за националната програма за енергийна ефективност за саниране на многофамилните жилищни сгради. Това каза министърът в оставка Лиляна Павлова след днешното заседание на кабинета в оставка, предаде БГНЕС.

Програмата беше един от основните приоритети на правителството, беше осигурена като мандат, като програма в рамките на 1 млрд. за сключване на договори за изпълнение на саниране на сгради на територията на цялата страна. 

„С днешното решение, ние всъщност на 100% финансово обезпечаваме програмата и не оставяме неразплатени договори и не оставяме нито един необезпечен финансово договор, сключен по програмата и по този начин гарантираме както плащанията сега за 2016 г., така и че през 2017 г. на 100% са подсигурени всички договори. Това означава, че независимо кое правителство – служебно или друго управлява, няма да има основание, няма да има оправдание да не разплаща, защото ние сме я обезпечили програмата с този 1 млрд., който е осигурен днес”, обясни Павлова.

За това какво се случва със следващите, с новите договори, тя припомни, че тяхната категорична позиция е, че програмата задължително трябва да продължи. „И да продължи с възможността за сключване на договори и да бъде подкрепена и да бъде разширена и увеличена с още 1 млрд. лв. За целта след приемането на бюджета, ако бъде приет, ние ще внесем и съответстващото предложение до НС за съгласие, за даване и на мандат и съгласие програмата да бъде продължена и съответно увеличена с още 1 млрд. Като пак подчертавам, че първият милиард не само е потвърден, но и осигурен и обезпечен на 100% финансово”, посочи Павлова. От думите й стана ясно, че парите са от излишъка, който има в централния бюджет.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.