Пазарите търсят сигурни активи

Пазарите търсят сигурни активи
Източник: iStock/Guliver

Речта на Доналд Тръмп при встъпването му в длъжност беше в съответствие с протекционистката политика, която иска да въведе.

Междувременно стана ясно, че британския премиер ще посети Вашингтон на 27 януари, седем дни след поемането на президентството от Тръмп. Целта на Мей е да проведе разговори относно бъдещето на НАТО и гражданската война в Сирия. Нейната обаче най-важна задача е да уточни какво ще покрива едно търговско споразумение между САЩ и Великобритания.

На валутните пазари долара се продава след речта на Тръмп. Все още обаче нищо не се е променило, тъй като големите играчи все още търсят възможности за покупки на щатската валута. Долар/йена в близък план вероятно ще продължи да слиза, тъй като тук са най-големи доларовите позиции.

При така разигралите се събития еврото успя да нарасне днес срещу зелените пари до 1.0750.

Покупки на американски облигации в търсене на сигурност

Цената на американските облигации нараства заради търсенето на сигурност, което намалява доходността, която беше достигнала върхове от 2.511% преди речта при встъпването в длъжност на Доналд Тръмп.

Германските книжа са под натиск след изразената от ЕЦБ позиция за покупки под прага на депозитите.

Растеж на Уолстрийт в първия работен ден на Тръмп

Американските акции нараснаха в петък при първия ден на Тръмп като президент. Дау Джоунс и Стандард енд Пуърс обаче отчетоха втора поредна седмица на загуби при опасенията за действията на американската администрация.

Отдел „Анализи валутни пазари", Бул Тренд Трейдър (trader.bulltrend.bg)

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.