Пазарът на офиси у нас ще се разраства и в следващите години

Пазарът на офиси у нас ще се разраства и в следващите години
Източник: Pixabay

През последните години се наблюдава доста голяма активност в изграждането на качествени офис сгради. Единствената причина това да се случва е развитието на икономиката. Това каза Таня Косева-Бошова, председател на Асоциацията на собствениците на бизнес-сгради (АСБС), пред Bloomberg TV Bulgaria. 

„България отчита немалък ръст през последните една-две години и перспективата и очакванията за следващата година са такива. Съвсем естествено компаниите, които имат нужда разрастване, а това се случва, защото расте икономиката, имат нужда от качествени офиси“, допълни председателят.

По думите ѝ основните двигатели на това търсене са компании от софтуерния и аутсорсинг секторите. „Разбира се и много други компании, които се занимават с износ, също отчитат доста добри резултати“.

Според нея този пазарът е вече зрял.

„Много компании минаха през трудни периоди, особено когато се случи световната финансова икономическа криза. Имаше ужасен ефект върху българската икономика. Много от предпиремачите и от банките се научиха какво означава качествена офис сграда. Те вече знаят какво да изискват“.

Косева-Бошова посочи, че друг много важен фактор, който се наблюдава в момента, е наличието на сертифициране на тези сгради - за зелена среда, за устойчиво развитие и т.н.

„Има няколко международни стандарта. Голяма част от новите сгради, които се изграждат, в момента се сертифицират по този начин. Това дава увереност на компаниите, които ще обитават тези сгради – че те са направени по всички добри международни практики. И най-вече опазват околната среда и здравето на хората, които работят вътре“, каза още тя.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.