Петков: Изненадан съм от реакцията на майките, финансирането е осигурено


Петков: Изненадан съм от реакцията на майките, финансирането е осигурено
Снимка: БГНЕС

2596

Финансирането на законопроектите за хората с увреждания е осигурено и съм изненадан от острата реакция на майките на деца с увреждания. Това каза министърът на труда и социалната политика Бисер Петков пред журналисти в Народното събрание,.

Петков обясни, че с представители на майките на деца с увреждания се работи много интензивно и ежедневно.

„Но разминаванията произтичат може би от това, че понякога представителите на инициативата се променят. Тоест, идват различни хора и не знам доколко комуникацията е добра, за да се знае какво е договорено. Защото много често нещата се рестартират – т.е. предишния ден е приключено с една договорка, а след това се започва отново. Очакванията бяха, че имаме съгласие по тези текстове и за нас беше изненада, че имаше остра реакция по време на вчерашното заседание на комисията. Финансирането е ясно, то многократно е коментирано. Ресурсите ще осигурят финансирането по двата законопроекта – това е и ангажиментът, който беше записан“, каза още социалният министър, цитиран от "Фокус".

Той припомни, че за двата законопроекта – Законопроектът за личната помощ и Законопроектът за хората с увреждания, се заделят допълнително 150 млн. лв., така че споразумението се спазва.

„Бях изненадан, че имаше такава остра реакция и напрежение, след като до понеделник всички страни работиха заедно и очакването беше няма несъгласие по текстовете на Законопроекта за личната помощ. Явно има още някои неща, които трябва да бъдат изчистени, за да бъде възстановено напълно доверието. Ще работим за това, защото много работа беше постигната. Факт е, че Законопроектът за личната помощ беше подкрепен единодушно, което показва волята да бъде прието и Законопроектът за хората с увреждания. Така че се надявам в последваща комуникация да изясним неяснотите“, заяви още Петков.

По думите му над 80 хил. хора с увреждания ще имат право на лична помощ през 2019 г.

Още от Труд и социална политика


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички