Петър Иванов е новият изпълнителен директор на AmCham


Петър Иванов е новият изпълнителен директор на AmCham
Снимка:

6605

Петър Иванов е новият изпълнителен директор на Американската търговска камара в България (AmCham). От декември 2015 г. до сега той беше член на Борда на директорите на AmCham.

Иванов има повече от 20 години професионален опит в България, Централна и Източна Европа, Русия и бившите съветски републики. Бил е изпълнителен директор на три технологични гиганта - Global US Corporation 3Com/USRobotics, Microsoft, Cisco Systems, като за последния е оглавявал клъстър от шест държави в Централна и Източна Европа.

Междувременно е бил част от Борда на директорите на Junior Achievement Foundation. Сред приоритетите му са образователни инициативи в сферата на социалната корпоративна отговорност и предприемачеството.

„За мен е голяма чест и отговорност да съм изпълнителен директор на AmCham България. Като една от най-големите бизнес асоциации, ние ще продължим да работим за подобряването на бизнес средата в България и отстояването на демократичните ценности, както и за развитието на двустранните бизнес отношения между България и САЩ“, сподели Петър Иванов.

Петър Иванов поема поста от Алекс Нестор, който временно изпълняваше длъжността изпълнителен директор на AmCham в периода декември 2016 – май 2017 г. След приключване на мандата му, г-н Нестор ще бъде почетен член в борда на директорите на Камарата, където ще продължи да подпомага всички инициативи на AmCham.

Още от Технологии


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83594
  • GBP
    1
    2.28431
  • JPY
    100
    1.18765
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички