Плевен ще има 14 нови електробуса

Плевен ще има 14 нови електробуса
Източник: БГНЕС

Община Плевен ще получи 15 млн. лева за 14 нови електробуса. Това каза инж. Ангел Несторов, управител на общинска транспортна фирма, пред "Фокус".

"Кандидатстваме по процедура „Мерки за адресиране на транспорта като източник на замърсяване на атмосферния въздух” по приоритетна ос 5 „Подобряване качеството на атмосферния въздух” на Оперативна програма „Околна среда 2014-2020 г.

Община Плевен е определена като бенефициент по програмата, като според първоначалните разчети можеше да кандидатства с проект за доставката на 10 нови електробуса на стойност 7 600 000 лв.“, обясни инж. Ангел Несторов и уточни, че в мотивирано писмо кметът Георг Спартански е обосновал необходимостта от по-голям брой екологични транспортни средства.

"Сумата е завишена на 15 млн. лева. Проектните намерения на Община Плевен са с тях да бъдат осигурени 14 електробуса, зарядни станции и обслужваща техника. Крайният срок за разработване и депозиране на проекта е 31 август. Очаква се до края на годината проектът да бъде одобрен. С неговото изпълнение Плевен ще има 100% екологичен градски транспорт“, каза още инж. Ангел Несторов.

С новите електробуси ще се обслужват линии предимно в Индустриалната зона на Плевен, за които няма кандидати при обявените търгове, както и ще бъдат подобрени връзките между отделните квартали на града.

Снимка: Архив

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.