Плочки за баня - 5 незаменими съвета при избора им


Плочки за баня - 5 незаменими съвета при избора им
Снимка: iStock/Guliver

4315

Ако планирате ремонт на банята си или още по-хубаво – чудите се как да обзаведете новия си дом, то със сигурност сте се сблъскали с въпроса на какви плочки за баня да се спрете.

Изборът на този компонент от банята не е никак лесен, тъй като е основополагащ за визията на това толкова важно помещение за вашия дом и като цяло е важно за вашето задоволство – все пак първото нещо, което правите сутрин, е да минете през банята, нали?

Посредством помощта на специалистите от магазини за обзавеждане за баня Джия България получихме 5 страхотни и незаменими съвета при избора на плочки за баня, поради което ги споделяме с вас.

Изборът на този компонент от банята не е никак лесен, тъй като е основополагащ за визията на това толкова важно помещение за вашия дом и като цяло е важно за вашето задоволство – все пак първото нещо, което правите сутрин, е да минете през банята, нали?

1. Визия – уверете се, че плочките ще се съчетаят с дома ви

Много е важно да предвидите цвета и дизайна на плочките. От това зависи по какъв начин ще се напаснат те и каква цялостна визия ще изградят във вашата баня.

Ако правите ремонт на банята, съобразете се с останалата част от дома ви. В случай, че правите цялостен ремонт, имате пълната свобода да експериментирате и да създадете банята на вашите мечти.

2. Размери – избирайте според банята си

Размерите са от ключово значение за всяко помещение в един дом – те определят какво можем да сложим и от какво се налага да се лишим.

Избирайте според квадратурата на вашата баня и се допитайте до специалисти, които могат да ви изготвят 3D графика на това как би изглеждала новата ви баня с плочките, които сте си харесали.

3. Качество – проверявайте за дефекти

Качество – тази толкова болна тема за всеки български потребител. Всеки иска продуктите, които си купува, да са от висок клас, но въпросът винаги е бил един и същ – какви са способите, с които да отличим хубавите от некачествените продукти.

При плочките този начин включва търсене за дефекти – ако изложените пред вас плочки имат някакви видими недостатъци, това означава че най-вероятно материалите, от които са изработени, не са особено качествени.

4. Производител – доверете се на доказани марки

Естествено, както всяко нещо на пазара, производителят играе сериозна, дори основна роля. Той е етикет и ешалон за качество и обратното – може да ни подсказва дали продуктът си заслужава парите или не.

В случай, че посетите сайта Djia.bg, ще попаднете на сериозна селекция от едни от най-известните производители на плочки за баня, които може да откриете на пазара.

Това е още една гаранция, че ще се сдобиете с едни наистина качествени плочки, които ще украсят вашата баня.

5. Година на производство – не избирайте стари модели

Един много важен момент при избора на плочки е годината на тяхното производство. Както се досещате, всяка година се произвеждат десетки, дори стотици модели, в най-различни цветове и с разнообразни характеристики.

Проблемът е, че макар и за времето си да са били нови и иновативни, с течение на годините тези плочки остаряват и не са в крак с най-новите тенденции в обзавеждането на бани.

Освен по-ниската си цени, старите плочки нямат кой знае какви други предимства, поради това ви съветваме винаги да залагате на продукти ново производство.

Така ще си гарантирате дълъг живот и по-малко проблеми, след ремонта на банята. Може би последният ни съвет е да не пестите от цената – ако сте убедени в дизайна, размера и производителя (сиреч качеството), инвестирайте в това ключово за дома помещение.

Още от Потребителски стоки и услуги


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83594
  • GBP
    1
    2.28431
  • JPY
    100
    1.18765
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички