Пловдив може да остане без градски транспорт

Пловдив може да остане без градски транспорт
Източник: Actualno.com / Елин Андреев

Пловдив може скоро да остане без градски транспорт. За това предупредиха собствениците на транспортни фирми, обслужващия публичния транспорт във втория най-голям град в България.

Според казаното пред Нова телевизия, превозвачите са подписали договор за 1,94 лева на километра, но всъщност им се плаща 1,50 лева. Това значи 2 млн. лева дългове само за гориво, уточни един от представителите на фирмите. Именно заради това градският транспорт в Града под тепетата може да бъде спрян – поради дълговете към доставчиците на гориво.

А освен това вече има напускащи шофьори, оплакаха се превозвачите, като дадоха за пример как в София е поет ангажимент да се вдигат заплатите на шофьорите и ватманите в градския транспорт.

На въпрос защо не се е стигнало до съд, след като има проблем, отговорът беше, че първо има опит да се решат нещата с диалог. Ще отнесем нещата и до съда, ако няма чуваемост, заявиха хората.

Днес предстои среща с областния управител на Пловдив, като превозвачите очакват той да информира премиера Бойко Борисов за ситуацията.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.