Пляскането при приземяване на самолета - простащина или мил жест?

Пляскането при приземяване на самолета - простащина или мил жест?
Източник: iStock/Guliver

Ако сте пътували със самолет през последните години, със сигурност сте забелязали все по-голямото популяризиране на феномена "аплодисменти при кацане".

Обикновено при приземяването на машината пътниците започват да ръкопляскат на пилота. Реакциите на това действие обаче са доста разнопосочни - някои пасажери го смятат за изключително глупаво, а други го приемат като хубав жест на благодарност към пилота и екипажа. Или просто като радост, че са пристигнали благополучно в своята дестинация.

"Защо да пляскаме? Защото сме живи? Това изненада ли трябва да е? Ако пилотът се е справил с трудна ситуация във въздуха, бих пляскала, но не разбирам защо иначе трябва да правя", споделя мнението си Лора Редман в платформата CNTravel.

"Не е представление. Не пляскам на таксиметровия шофьор, когато ме оставя пред дома ми, без да се е блъснал някъде. Благодарна съм на пилотите, но не ги аплодирам", добавя Кейтлин Москатело.

"Наскоро преживях полет с много турбуленция. Всички изглеждаха сякаш ще повърнат. Когато кацнахме, всички пляскахме от облекчение. Бях благодарна, че съм отново на твърда земя. Мисля, че е нещо съвсем нормално да ръкопляскаш", изразява друга позиция Лилит Маркус.

"Имам право да пляскам или да не пляскам, ако искам. Защо някой ще ме обижда, ако го правя? Признайте си - когато кацнем, всички се радваме, че сме добре и скоро ще слезем от самолета. Нищо не пречи да го изразим и така", допълва Катрин ЛаГрейв.

Какво е Вашето мнение по темата? Досадно и излишно ли е ръкопляскането в самолета или пък обикновен израз на благодарност и радост? Споделете с нас в коментарите.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.