Подалата оставка зам.-министърка смята, че е била "сготвена"


Подалата оставка зам.-министърка смята, че е била "сготвена"
Снимка: майонеза Краси

4732

Заместник-министър на труда и социалната политика Росица Димитрова, която подаде оставка по-рано днес след скандал със скъп билет за командировка, смята, че е била "сготвена" от някого.

Пред bTV тя заяви, че през нощта не е спала, а на сутринта е взела решение за оставката, след като е видяла реакцията на обществото и „лошите неща, които се пишат”.

Поканата за конференцията в Ню Йорк е от март. Първоначално България не възнамерява да изпраща представител, въпреки че страната ни е председател на форума.

Седмица преди събитието социалният министър със своя заповед командирова Росица Димитрова и още един представител на ведомството. „Може да не е било редно, но аз съм си изпълнила ангажимента при командироването ми на тази конференция, която наистина е много важна”, изтъкна Димитрова пред bTV.

Самолетният ѝ билет, купен в последния момент за около 8 хиляди лева, съвпадна с протестите на родители на деца с увреждания. „Да, скъп е, и на мен не ми харесва, че е толкова скъп, но аз нямам вина, че е купен такъв билет. Аз не участвам в тези процедури да избирам какъв билет да се купи”, категорична беше Димитрова. По думите ѝ най-вероятно е била „сготвена”, а на въпроса кой и защо, отговори: „Някой, който най-вероятно изпитва удоволствие от такива неща”.

Преди да стане заместник-министър, Росица Димитрова е заемала експертни и ръководни постове в здравната и социална сфера във Велико Търново. Била е и преподавател в Медицинския колеж там. След скандала семейството ѝ я насърчава да подаде оставка.

„Самите те ми казват: „Откажи се, не си заслужава, толкова усилия полагаш в годините, не заслужаваш това”. Това ми го каза синът ми, стана ми много неприятно”, призна Росица Димитрова през сълзи. „Дано моята оставка успокои обществото”, каза тя.

След като се раздели с министерството, Димитрова ще се върне да работи отново в общината във Велико Търново.

По-рано днес вицепремиерът Валери Симеонов се обяви против оставката на Димитрова.

Още от Труд и социална политика


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички