Подслушва ли Microsoft разговорите ни в Skype?

Подслушва ли Microsoft разговорите ни в Skype?
Източник: Getty Images / Guliver

Служители на Microsoft периодино подслушват истински разговори в Skype, които са обработени от софтуер за превод.

Някои изпълнители на компанията на Бил Гейтс преглеждат такива разговори, за да проверят качеството на преводите, разкрива технологичният сайт Motherboard, цитиран от BBC.

Възможността някой да подслушва разговорите на потребителите не е изрично упомената в условията на компанията за използване на Skype, но Microsoft твърди, че има разрешение на потребителите да събира и обработва техните данни.

Преводачът на програмата за комуникация превежда разговори по време на аудио и видео разговори. Motherboard е получил аудио от преведени разговори в Skype, в които потребителите "разговаряли интимно с близките си" и обсъждали лични въпроси, като отслабване и проблеми във връзката.

Сайтът има доказателства, че служители на компанията на Гейтс могат да чуят гласови команди, подадени на Cortana, виртуалния асистент на Microsoft, който се активира гласово.

"Microsoft получава разрешението на клиентите, преди да събира и използва гласовите им данни", посочва в изявление говорител на компанията.

Технологичният гигант увери, че полага всички усилия за поверителността на потребителите си и спазва високите стандарти на европейското право.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.