Поелият "политическа отговорност" за Своге Нанков пак става зам.-министър

Поелият политическа отговорност за Своге Нанков пак става зам.-министър
Източник: БГНЕС

Бившият министър на регионалното развитие и благоустройство Николай Нанков, който подаде оставка заради трагичния инцидент край Своге, става заместник-министър.

"Със заповед на министър-председателя Бойко Борисов Малина Крумова е освободена от длъжността заместник-министър на регионалното развитие и благоустройството. Нейното място заема бившият министър на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков. Малина Крумова става съветник към политическия кабинет на министър-председателя", съобщиха от правителствената пресслужба.

Нанков беше зам.-министър, докато Лиляна Павлова оглавяваше ведомството. Пое нейния пост, когато тя стана министър по въпросите на европредседателството.

Оставката му бе дадена по настояване на премиера Бойко Борисов, заедно с тези на министрите на транспорта и вътрешните работи Ивайло Московски и Валентин Радев. Причината бе автобусната катастрофа край Своге, при която загинаха 20 души. Борисов заяви, че с оставките се поема политическа отговорност за инцидента.

Още при назначаването си новият регионален министър Петя Аврамова каза, че кани Нанков за заместник.

"Смятам, че такива хора трябва да бъдат включени в работата, където са натрупали знание и опит", каза тогава Аврамова.

Попитана къде отива отговорността на Нанков, след като може да остане в МРРБ, тя отговори, че оставката заради случилото се в Своге не означавало конкретна вина на Нанков за инцидента, а поемане на политическа отговорност. Смятам, че не трябва да влизаме в детайли дали този човек трябва да работи, подчерта Аврамова, която напомни и, че следствието още тече.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.