Показен арест на кмета на "Младост" Десислава Иванчева (Снимки)

Показен арест на кмета на Младост Десислава Иванчева (Снимки)
Източник: Getty Images/Guliver

Кметицата на столичния район "Младост" Десислава Иванчева е задържана за получаване на подкуп. Арестът е извършен на бул. "Васил Левски" в центъра на София във вторник, 17 април, съобщи Нова телевизия.

Иванчева била хваната със сумата от 70 000 евро. Това била само първата вноска от поискани от кметицата 250 000 евро за издаване на разрешително за строеж.

Репортер на Actualno.com  предаде, че около 13.45 ч. пред Министерството на младежта и спорта е имало най-малко четири полицейски коли. На място е имало и линейка, която малко по-късно е тръгнала в посока кино "Одеон".

По-късно стана ясно, че Иванчева е казала, че ѝ е прилошало и затова е била извикана линейката.

Разследването е на Специализираната прокуратура съвместно с Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобито имущество (КПКОНПИ).

В хода на акцията разследващи са влезли и в Община Младост.

Припомняме, че утре, 18 април от 10.00 ч. в БТА беше предвидена пресконференция, на която Иванчева и нейната заместничка Биляна Петрова трябваше да дискутират последните промени в Закона за устройството и застрояването на Столична община (ЗУЗСО). Иванчева и Петрова отдавна защитават тезата, че с новия закон междублоковите градинки и зелени пространства  ще могат да се застрояват по-лесно - заради благословията на Столичен общински съвет.

Иванчева застана начело на Район "Младост" след граждански протести срещу застрояването. Управлението й обаче беше белязано от скандали, като част от поддръжниците й и "Нормална държава" на Георги Кадиев оттеглиха подкрепата си с мотива, че не е постигнала резултати.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.