Полезни трикове за по-бърза работа със смартфон или таблет


Полезни трикове за по-бърза работа със смартфон или таблет
Снимка: Thinkstock/Guliver

7229

Мобилните устройства вече са почти незаменима част от ежедневието ни. Дали обаче сме се научили да извличаме максимална полза от тях? Следните седем трика ни помагат да работим със смартфона или таблета си още по-бързо, пише PC World.

1. Бързо стартиране на приложения

Колкото повече начални екрани и папки с приложения имаме, толкова по-трудно и бавно ще намираме това, от което имаме нужда и искаме да стартираме. Но с Google search и Spotlight няма нужда да се лутате и търсите конкретно приложение. Просто започнете да пишете името му и само след като изпишете няколко букви иконата на приложението трябва да се появи точно под полето за търсене. Докоснете иконата и приложението ще се стартира.

2. Бързо намиране на определен контакт от списъка

Искате да се обадите или изпратите текстово съобщение на приятел или колега? За да намерите конкретен контакт от вашия списък, просто изпишете името в полето за търсене на Google search или Spotlight и след няколко въведени букви ще се появи този, който търсите.

3. Бързо стартиране на музика или видеоклип

Най-вероятно, първото нещо, което правите когато искате да стартирате някоя песен или албум на вашия iPhone, iPAD или Android устройство е да отворите приложението Music или Play Music. Има обаче много по-лесен и бърз начин да се насладите на любимата си песен и той чрез Google search или Spotlight.

Отворете Google или Spotlight search, след което започнете да въвеждате името на песен, албум, изпълнител или видео и резултата ще се появи точно под полето за търсене. Докоснете името и песента, албума или видеото ще се стартира.

4. Бързо намиране на конкретна локация 

Има много по-бърз начин за намиране на конкретна локация или адрес от това да отворите приложението Google Maps или Apple Maps. Просто напишете адреса, който ви интересува в Google search или Spotlight. С Google Now за Android, картата ще се появи на началния екран. За iOS ще видите списък с резултати, докоснете този, който ви е нужен и ще отидете директно на Apple Maps.

5. Търсене в мрежата

Разбира се, навярно вече знаете, че можете да търсите в интернет с помощта на полето за търсене на Google ако имате Android телефон, но знаете ли, че бихте могли да направите това и с Spotlight зa iOS? Резултатите от вашето уеб търсене ще се появяват точно под полето за търсене без да се налага да отваряте браузъра Safari.

6. Проверка на времето (само за Android)

Можете да проверите времето за миг. Просто трябва да докоснете "weather" в полето за търсене на Google.

7. Търсене на съобщения (само за iOS)

Опитвате се да намерите конкретен имейл в пощенската си кутия? Е, може да отворите приложението Mail в iOS, да отидете в директорията All Mailboxes и да издърпате надолу полето за търсене. Има обаче много по-бърз начин. Трябва само да отворите Spotlight search, след това да въведете няколко ключови думи за търсене. Резултатите ще се появяват точно под полето за търсене на Spotlight. Докоснете съобщението, за да го отворите в Mail приложението.

Още от Технологии


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83594
  • GBP
    1
    2.28431
  • JPY
    100
    1.18765
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички