Порожанов: Ще има ръст на заплатите в Агенция за борба с градушките


Порожанов: Ще има ръст на заплатите в Агенция за борба с градушките
Снимка: БГНЕС

3679

Поел съм като ангажимент в рамките на възможностите на закона и предвид статута на служителите да бъдат увеличени заплатите от 1 юли. Това каза министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов в отговор на въпрос относно структурни и финансови проблеми в Изпълнителната агенция „Борба с градушките“, предаде „Фокус“.

„Една от темите, които обсъждаме и в момента с ръководството и с двата основни синдиката към агенцията, е възнаграждението на служителите. Тези, които са на площадките получават минималната работна заплата от 460 лева“, обясни той.

„Тяхното искане е за 20% увеличение и морално го подкрепям. Само от минималната работна заплата не са достатъчни възможностите за осигуряване на нормален начин на живот за всеки гражданин“, посочи Румен Порожанов. „Агенцията има своите проблеми и те не са от вчера. Ежегодно са свързани с осигуряване на ресурс за закупуване на ракети, с осигуряването на възнагражденията на служителите“, коментира министърът.

Той уточни, че има има допълнения към екипите на агенцията за борба с градушките, те вече не са по двама, а по трима, макар и на допълнителни договори.

„Темата относно възнагражденията е отворена и ще направя всичко възможно да бъде увеличено от 1 юли в рамките на законовите възможности“, каза още Румен Порожанов.

Още от Селско стопанство


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички