Порожанов: Тепърва ще стане ясно дали Мизова е виновна в казуса с къщата за гости

Порожанов: Тепърва ще стане ясно дали Мизова е виновна в казуса с къщата за гости
Източник: БГНЕС

Предстои да се установи дали Иванка Багдатова- Мизова има съпричастност към казуса с къщата за гости. Това каза министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов пред "Фокус" по повод оставката на зам.-изпълнителния директор на ДФ „Земеделие“ Иванка Багдатова-Мизова.

По думите му Разплащателната агенция ще направи необходимата проверка, за да се установят детайлите около казуса с къщата за гости.

Порожанов добави, че самият обект е структуриран и функционира по предназначение, остава обаче да се изясни защо телефонният номер на Мизова е оставен като контакт в къщата за гости във велинградското село Юндола.

„По самия проект се изговори доста. Той е реализиран от първия прием, предполагам, че е договорен през 2010 година, а искането за плащане е представено в началото на 2011 година. Видно е, че въпросният обект е типичен обект за къща за гости, така е структуриран и работи по предназначение. Единственият проблем е, че трябва да проверим дали има някаква свързаност, тъй като не е обичайно да има мобилен телефон на сайта“, обясни Порожанов.

Той коментира още, че Мизова по никакъв начин, дори и в предишните си функции и като зам.-директор не се е била ангажирана с Програмата за развитие на селските райони.

По-рано сайтът "Биволъ" публикува информация, че синът на Порожанов - Антоан Порожанов, е бил одитор в компанията "Делойт". Това се случва през 2014 година, когато България рискуваше да изгуби 1,65 млрд. евро по Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) заради липсата на Сертифициращ орган.

Пред bTV Румен Порожанов заяви, че това е "поредната манипулация."

"Той никога и по никакъв начин не разпределян в одитния екип на "Делойт", който е проверявал ДФ "Земеделие". "Делойт" е световна компания, която проверява банки, фирми. Синът ми няма нищо общо с фирми, които се занимават с консултантска дейност за получаване на средства по земеделски европейски програми. Може да участва в консултирането по други проекти и програми, но категорично не и по земеделски. Не му се бъркам в бизнеса", каза още Порожанов.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.