Позволено ли е да се плаче на работа?


Позволено ли е да се плаче на работа?
Снимка: iStock/Guliver

7180

Едва ли е имало човек, на когото да не му се е доплаквало на работа заради стрес, конфликт, обвинение, умора или по друга причина. Изразяването на емоции обаче все още е табу на много работни места.

Ако се разстроите на работа, колегите и шефовете може да преоценят професионализма ви и да поставят под въпрос компетентността ви. Но пък понякога просто не можем да се контролираме. Как е уместно да се постъпи тогава?

Този въпрос е бил поставен в платформата Reddit, където мненията си по него са дали стотици потребители. Основният съвет от коментарите е - не сдържай сълзите, но им дай воля някъде навън.

Ако сте силно разстроени, излезте от офиса. Разходете се, седнете на някоя пейка и там отприщете емоциите. Ако пък не ви е възможно да излезете, поне се усамотете някъде, например във фоайе, отделен офис или дори тоалетна.

Все пак доста по-млади потребители споделят, че в офисите им, където колегите също са млади, на сълзите не се гледа с лошо око, а се проявява разбиране. Може би предразсъдъците към емоциите най-сетне започват да избледняват.

Не се срамувайте, ако в напрегнат момент на работа ви се доплаче. Със сигурност се е случвало и на колегите ви. А и преодоляването на тези мигове е трупане на опит, който ще ви бъде полезен в бъдеще.

Още от BizBuzz


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80827
  • GBP
    1
    2.28037
  • JPY
    100
    1.19608
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички