Правите всичко както трябва, но шефът постоянно ви критикува? Ето причината


Правите всичко както трябва, но шефът постоянно ви критикува? Ето причината
Снимка: iStock/Guliver

4744

Давате всичко от себе си на работа. Нещата ви се получават, постигате успехи. Вършите задълженията си точно както трябва да се вършат. И въпреки това постоянно сте обект на остри критики от шефа си. Каква може да е причината за това?

Тя всъщност е много проста - прекият ви шеф е започнал да ви вижда като заплаха. Опасява се, че по-висшестоящите от него ще забележат потенциала си и ще ви повишат или дори ще ви дадат неговата работа. Затова се опитва да ви ограничи и принизи. Което е доста тъжно, защото показва, че е човек с комплекси и ниско самочувствие.

Какво можете да направите в такава ситуация? Имате два варианта - да се оплачете на човек, който стои над шефа ви в йерархията (ако има такъв) или да си намерите нова работа. Първата опция крие известни рискове, защото може да не ви вземат насериозно или да си помислят, че нарочно пресилвате нещата. Но все пак си струва да опитате. 

Помнете, че това се е случвало на много хора. В началото шефовете се радват, че са намерили способен служител, после започват да му завиждат, ако е по-добър от тях. Стават враждебни и се заяждат за най-малкото нещо.

В началото може би вие ще търсите вината в себе си и ще си мислите, че наистина бъркате в нещо. Но нещата рано или късно ще излязат извън контрол и тогава ще разберете, че този човек вече не работи с вас, а срещу вас.

Затова помислете какво е най-доброто за вас. Ако не виждате начин да промените ситуацията, вероятно ви е време за промяна.


 

Още от BizBuzz


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83853
  • GBP
    1
    2.2902
  • JPY
    100
    1.18867
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички