Правят карта на регионите за чуждестранните инвеститори


Правят карта на регионите за чуждестранните инвеститори
Снимка: Thinkstock

2919

В Министерството на икономиката възнамеряваме да подготвим карта за квалификация по регионите, като всеки инвеститор може да види каква работна сила има там, кои са другите фирми, които работят в този регион с оглед логистиката, какви образователни и научни институти има, колко е средната работна заплата, т.е- пълна информация за инвеститорите. Това каза днес министърът на икономиката Емил Караниколов, който посрещна дипломатическия корпус в "Тракия икономическа зона", предаде БГНЕС.

Караниколов обясни, че идеята за картата не е оригинална, подобни карти има в други държави, но у нас все още не. Той е възложил работата на Агенцията по инвестициите и очаква до края на годината да започне реалното и изработване. Интерес към България от страна на инвеститорите има, каза още министър Караниколов, съдейки по посещенията на посланици в министерството. Първите три месеца на тази година чуждите инвестиции са били нулеви заради изплащане на кредити, но през април ситуацията се оживява.

Икономиката се оживи главно в Южна България, има дисбаланс между различните региони и затова в министерството обмислят връщането на регионалните звена на Изпълнителната агенция за малки и средни предприятия, които да обучават предприемачите да кандидатстват по проекти. Обмисля се и програма "Конкурентноспособност" да има изнесени звена по тези региони и да научи хората как да работят с тези програми.

Още от Технологии


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички