Правят промени в наредбата за енергийно подпомагане

Правят промени в наредбата за енергийно подпомагане
Източник: БГНЕС

До 17 юли ще бъдат приети промените в наредбата за енергийно подпомагане на уязвимите лица и семейства.

С тях от системата на подпомагане няма да отпаднат пенсионерите след повишението на пенсиите, както и семействата на деца с увреждания, заради по-високите размери на месечните помощи, съобщи за БНР заместник-министърът на социалната политика Росица Димитрова

Заместник-министър Димитрова призова молби да се подават след 17-ти юли. „Считано от 17 юли 2017 година хората могат да подават заявления декларации по настоящ адрес, за да може да се възползват от по добрите условия, които регламентираме с промените в наредбата. Ние целим да не отпаднат хората от подпомагане във връзка с промените, които се регламентират с увеличаването на пенсиите, във връзка с промените, които стартираха от 1-ви януари 2017 година, с новия размер на помощите за деца с трайни увреждания“, обясни заместник министър Росица Димитрова и уточни, че разяснителна процедура спрямо правоимащите лица ще се извършва в дирекциите „Социално подпомагане“ на територията на цялата страна.

Заради демографската криза, от министерството не очакват да се повиши броя на хората с право на енергийни помощи. През миналия отоплителен сезон те са били малко над 217 хиляди.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.